Köpa slitstarka kläder till bondgården

Avkalle

Köpa slitstarka kläder till bondgården

I Sverige finns det cirka 63 000 bondgårdar och 170 000 som jobbar med jordbruk. På senare tid har allt fler människor upptäckt fördelarna med att flytta till landet och börja driva en bondgård. Ett liv på landet är en idealisk flykt från det höga tempot och den tunga trafiken i storstaden. Att bo på landet är lockande då det innebär att du är omgiven av växter, djur och storslagen natur.

Några anledningar till att människor väljer att bo på landet:

  • Ger mer frihet. Livet på bondgården innebär mycket mer frihet och att du inte behöver tänka på vad grannar ska säga. Du kan till exempel måla ladugården hur du vill och plantera dina grönsaker var som helst.
  • Är lugnt och harmoniskt. En av de största fördelarna med landsbygden är frånvaron av stadsbuller och tung trafik. Här kan du njuta av ljudet från fåglarna och vinden som susar.
  • Låter dig umgås med djur. Om du gillar djur finns det inget bättre än att uppfostra hästar, kossor och kycklingar på bondgården.
  • Minimerar din miljöpåverkan. Genom att odla din egen mat kan du spara mycket pengar och samtidigt bli mer miljövänlig.
  • Stärker ditt band till familjen. Om du har en familj kan du stärka banden mellan familjemedlemmarna genom samarbetet på bondgården.

Hemligheten bakom att lyckas driva en bondgård på landet är att planera och göra rätt förberedelser. Inte minst behöver du rätt utrustning och arbetskläder för att kunna sköta bondgården effektivt.

Förbered dig med rätt kläder och handskar

De som arbetar på bondgårdar känner väl till behovet av att bära lämpliga kläder. När du sköter en bondgård kommer du göra allt från att gräva jord och skotta snö till att skörda och städa stallet. Alla dessa sysslor innebär att du kommer bli utsatt för smuts, fukt, kyla, värme och stark sol. Av denna anledning behöver du bra kläder av hög kvalitet som tål slitage och hårda tag.

En varm rekommendation är att överväga kläder från Garphyttans varumärke som är utvecklade för att tåla tuffa förhållanden. Faktum är att Garphyttan symboliserar det klassiska brukssamhället med livet på gårdar, smedjor, hyttor och arbete i skog och mark. Garphyttans kläder har fördelen att vara både bekväma och multifunktionella.

Titta bara på deras stora sortiment av långärmade skjortor som lämpar sig utmärkt för såväl fysiskt arbete som friluftsliv. Långärmade skjortor spelar en viktig roll när du jobbar på en bondgård eftersom de skyddar dig från den gassande solen. De fungerar också utmärkt att använda under jackan på vintern. Du hittar ett brett sortiment av olika modeller i olika utförande som till exempel ”Garphyttan Original Flannel Shirt Red” – en mjuk och behaglig flanellskjorta som kan användas i allt från hemmafix till trädgårdsskötsel. Förutom skjortor hitta du mycket som behövs på Garphyttan.

Du hittar bland annat:

  • Byxor
  • Tröjor
  • Jackor
  • Strumpor
  • Fleece

På bondgården är dina händer utan tvekan den mest utsatta kroppsdelen. Du kommer att ständigt arbeta med händerna och hantera vassa verktyg, tunga material, kemikalier och smutsiga föremål. Det är därför värt alla pengar att investera i högkvalitativa skyddshandskar som hjälper till att skydda dina händer. De bästa skyddshandskar du kan köpa är den mångsidiga och slitstarka ”Skullmanhandsken” som du också hittar på Garphyttan. Denna ofodrade handske är helt i skinn och är perfekt för de flesta aktiviteter i naturen.

Om författaren

kalle administrator