Julpynt på gården

Avkalle

Julpynt på gården

Finns det något mer idylliskt än att fira jul på landsbygden på en riktig bondgård? Men för att din gård ska bli lika idyllisk som du tänkt det krävs det att du använder dig av rätt pynt. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips på hur du kan pynta din gård inför jul.

Julgran

Såvida du inte har tillgång till en egen skog och kan välja ut de granar som ska få höja stämningen till jul på gården, kan du köpa julgran hos er närmsta återförsäljare eller en butik som finns online. Om du har en stor gård kan du pynta gården med flera granar. Förutom att du kan ha granar inomhus kan du även använda granar för att få resten av gården i julstämning. Du kan till exempel köpa eller hugga en större gran och ställa den på gården, sätta i belysning och låta granen lysa upp gården. Har ni djur på gården kan det vara fint om de också får en gran eller två.

Belysning

Att använda sig av belysning kan både lysa upp mörkret och få din gård att komma i julstämning. Det finns massor av bra belysning du kan köpa och sätta upp runt om på gården. Det är till exempel vanligt att man köper olika sorters ljusslingor och sätter upp dem i träd, buskar, längs staket och längs husväggen.

Inomhuspynt

I det här inlägget har vi hittills bara berättat om hur du kan pynta själva gården. Men det är förstås viktigt att pynta inomhus också. Det finns massor med olika sorters julpynt du kan köpa och pynta ditt hem med. Några exempel på typiskt julpynt är tomtar, änglar, snö, renar och polkagrisar. Allra helst ska pyntet gå i julens färger vilket oftast är grönt, rött, guld och vitt. Det finns dessutom en hel del fin belysning du kan köpa som passar fint till jul – till exempel stjärnor och ljusstakar.

Pyssel

Sist men inte minst kan du skapa ditt eget julpynt med pyssel. Om ni till exempel har halm går det bra att använda till att pyssla. Det är till exempel fint med stjärnor i halm. Men du kan också använda halm för att skapa en klassisk bock, vilket används som julpynt sedan långt tillbaka i tiden. Förutom att du kan skapa olika sorters pynt med halm, finns det massor av andra sorters julpynt du kan skapa på egen hand. Ifall du är osäker på vilket sorts pynt du ska pyssla med kan du vända dig till internet. På internet finns det massor av inspiration på julpynt du kan skapa på egen hand. Oftast finns det också praktiska guider på hur du gör för att skapa pyntet, som är enkla att följa. Om du har barn kan det vara roligt om ni tillsammans skapar och pysslar det pynt ni använder för att pynta hemmet inför jul.

Om författaren

kalle administrator