Här hittar du maskiner till bondgården

Avkalle

Här hittar du maskiner till bondgården

Funderar du på att starta en bondgård med allt vad det innebär? Livet på landet kan verka som en lugn och skön tillvaro, men är man bonde är den bilden av verkligheten långt ifrån sann. Det som är viktigt att ha som bonde är rätt maskiner. Utan dem klarar man sig inte så länge, speciellt inte om man planerar att gå med ekonomisk vinst.

Är du beredd att bli bonde?

Många drömmer om att flytta ut på landet långt ifrån bilar, stress och betong. Men att bo och leva på landet är inte alltid sådär underbart som nog många föreställer sig, speciellt inte om man är bonde. Att vara bonde är allt annat än harmoniskt. Det är hårt arbete från morgon till kväll, alla dagar i veckan. Om det är storhelg eller ej bryr sig varken grödor eller djur om, så det gäller att vara beredd på att ge allt man har för gården och lite till. Innan du säljer allt och flyttar ut på landet för att leva ett liv som bonde, bör du veta vad du ger dig in på. Gör gärna lite egen efterforskning för att ta reda på vad bondelivet egentligen innebär.

Köp maskiner till gården

Lantbruksmaskiner är ett måste på en bondgård. Även den lilla bondgården behöver maskiner för att arbetet ska gå lättare och bli mer effektivt. Men nya lantbruksmaskiner är väldigt dyra och därför väljer många att köpa dem begagnade hos exempelvis Blinto eller Blocket. Där kan man hitta riktigt bra begagnade fordon som gör jobbet minst lika bra som de nya maskinerna. Men även begagnade maskiner kommer lätt upp i flera hundratusentals kronor så ett lån av något slag är sannolikt behövligt för att kunna köpa sin maskin. Förutsatt att bondgården är ett företag, kan ett företagslån vara bra för att kunna göra investeringar som köp av traktorer med mera.

Om författaren

kalle administrator