Ge gården ett lyft

Avkalle

Ge gården ett lyft

I tidigare inlägg har vi pratat en del om renovering av bondgårdar. Att ge hela gården en full renovering är inte något alla har möjlighet, eller lust till. Med det i tanken kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på hur du, eller ni, med enkla medel kan ge gården ett lyft utan att det kostar skjortan eller kräver särskilt mycket energi.

Golv

Ifall golvet i huset börjar att bli slitet kan det vara en bra idé att slipa det. På så sätt slipper ni att byta ut det och ger golvet en fräsch känsla. Om bondgården ligger utanför Stockholm går det fint att öppna er sökmotor och söka efter golvslipning i Stockholm för att hitta ett flertal hantverkare som kan hjälpa er med att slipa ett eller flera golv.

Rensa

En anledning till varför ens hem inte känns trivsamt är för att man helt enkelt har för mycket saker omkring sig. På gårdar är det vanligt att det ligger saker lite överallt och därför kan det vara en bra idé att gå igenom de saker ni har liggande och rensa bort det ni inte använder eller har någon glädje av. Ni kan antingen slänga det ni rensar bort, eller så kan ni ha en gårdsloppis och sälja de saker som ni vill bli av med. Pengarna ni får in skulle ni kunna spara till en renovering. Ni kan också välja att ge bort eller byta bort era saker.

Inredning

Ett annat sätt att ge huset ett lyft är att köpa ny inredning. Att köpa ny inredning och nya möbler är ett enkelt sätt att ge ert hem en ny känsla som får er att trivas bättre. Det finns massor av inredning att välja bland som skulle ge ert hem en ny, fräsch och mer modern känsla. Det finns allt ifrån snygga posters till mattor till dekoration och möbler. Just nu är det inne att ha möbler som är gjorda av sammet, till exempel soffor och fåtöljer av sammet. Men ni väljer själva vad som ni tycker passar bäst i ert hem.

Väggar

Om ni börjar att ledsna på husets väggar kan det vara en bra idé att fräscha upp dem med nya tapeter eller ny färg. Det finns massor av olika kulörer och mönster att välja bland som skulle ge ert hem ett lyft. Dessutom behöver det inte vara särskilt dyrt att byta färg eller tapeter på era väggar eftersom det finns tapeter i olika prisklasser. Just nu är det modernt med tapeter som är inspirerade av naturen. De får gärna ha blommiga mönster. När det kommer till färg är det väldigt modernt med enkla, naturliga färger som funkar med andra färger. I inredningstidningar kan du se att det är särskilt modernt att ha enhetliga väggar som går i beiget, vitt eller grått. Dessa färger är tacksamma att matcha med resten av din inredning.

Om författaren

kalle administrator