Flytta till bondgård

Avkalle

Flytta till bondgård

För många är det en dröm att få bo på en egen gård. Man ser framför sig hur barnen springer barfota i gräset, hur fruktträden dignar av plommon och körsbär, och hur djuren vänligt tittar på en när man promenerar förbi. Bondgårdslivet innehåller såklart allt detta, men också så mycket mer. Att flytta ut på landet och att driva en egen gård är ett stort beslut som kommer att påverka hela livet.

Flytten

När man till slut har bestämt sig och hittat den bondgård man vill flytta till är det mycket som måste ordnas och lösas. Inte nog med att det blivande boendet kan behöva olika renovationer eller iordningställande, dessutom måste allting packas ner och det gamla boendet städas. Någonting som verkligen kan underlätta flytten är att anlita hjälp med flyttstädning istället för att försöka lösa det själv. På qleano.se/ kan du se hur just du kan få hjälp med din flyttstädning.

Hitta rätt gård

Att hitta rätt gård är inte det lättaste och det är många olika faktorer som måste tas i beaktande. Om du har barn är det viktigt att kontrollera vart närmaste skola eller förskola ligger och hur du enklast kan ta dig dit. Bondgårdar ligger ute på landet, och det kan vara väldigt varierande hur långt det är till närmaste skola. Samma sak gäller såklart för andra saker såsom mataffär eller annan service. Det är bra att redan innan ha tänkt efter och bestämt sig för hur långt man är villig att resa till till exempel skola eller mataffär, och sedan leta utifrån detta.

Det är också viktigt att veta vad du är ute efter. Vill du driva en gård som din huvudsakliga försörjning, eller är du mer ute efter den lantliga miljön och lugnet utanför staden? Beroende på detta behöver du leta efter olika saker. Om du vill driva en gård som din huvudsakliga försörjning behöver du också bestämma dig för vilken typ av gård du vill ha. Vill du ha en gård som fokuserar på odling, vill du föda upp grisar eller kanske ha en mjölkgård? Dessa frågor är också bra att ha svar på innan du bestämmer dig för att köpa en gård.

Den lilla gården

Om du har ett annat huvudsakligt

arbete, men ändå vill bo på en bondgård, så finns det många mindre gårdar du kan bosätta dig på. På en mindre gård finns det gott om möjligheter att leva ett lantligare liv, men utan den stora arbetsbelastning som en stor gård kräver. På den lilla gården kan du, om du vill, ha lite olika djur, odla dina egna grönsaker och ha stora utrymmen att röra dig på. Djur som kan passa på en lite mindre går är till exempel får eller getter. Dessa djur är bra på att beta och hålla markerna öppna, men kräver inte lika mycket tid som till exempel en ko. Även de klassiska husdjuren som hundar, katter och hästar passar mycket bra på en liten gård.

Om författaren

kalle administrator