Uppsala läns 4H
  
 
 »   Uppsala 4H
 »   Nyheter
 »   Klubbar
 »   Gårdar
 »     Gränby gård
 »     Årsta gård
 »     Skokloster gård
 »     Bäcksäter gård
 »   Läger
 »     Dagläger
 »     Läger på lantgård
 »     Friluftsläger
 »     EDA-kollo
 »     Matskolor
 »     Riksläger
 »   Djurhagar
 »   Bilder
 »   Styrelse
 »   Kontakt
 »   Länkar
 »   Startsidan
 »   Besöksräknare
 »   Om hemsidan

 »   Admin
  


 

Uppsala län byter hemsida!

Vi har nu fått en ny hemsida, där all information och lägeranmälningar med mera läggs upp. Vår leverantör har ännu inte lyckats göra en automatisk länk, så klicka här så kommer du till: www.4h.se/Uppsala

 

 

 

Vad gör Uppsala 4H?

Uppsala läns 4H bedriver verksamhet på tre stycken 4H-gårdar och flera klubbar. Vi driver även verksamhet i form av Djurtolvan, Naturtolvan, djurskolan, barnfilmklubbar och Djurhagar. Vi ger olika kurser i ledarutbildning och 4H-företag.

Uppsala läns 4H hjälper också till att samordna verksamhet för klubbarna och bjuder till gemensamma träffar, utflykter, och annat skoj. Inte minst arrangerar vi läger!

Vill du bli medlem i någon av våra klubbar? Klicka här!

2013 vann Uppsala Barnombudsmannens utmärkelse Barnrättspriset för att aktivt arbetat med att stärka barnets rättigheter, specifikt arbetet med likabehandling och tillgänglighet. Läs mer på Barnombudsmannens hemsida:

Uppsala läns 4H hjälper också till att samordna verksamhet för klubbarna och bjuder till gemensamma träffar, utflykter, och annat skoj. Inte minst arrangerar vi läger!

Djurtolvan och Naturtolvan är en tävling mellan Uppsalas skolor årskurs 5 & 6. En rolig tävling kring djur och natur som är mycket uppskattad av elever och lärare runt om i länet.

Vad är 4H?

4H är en internationell ungdomsorganisation som finns i 80 olika länder i världen. Vi är politiskt och religiöst obundna och har arbetat för att skapa ansvarsfulla engagerade medborgare i Sverige sedan 1960.

Vi jobbar inom områdena..

  • Odling & Djur
  • Skog & Natur
  • Hushåll & Kultur
  • Idrott & Lek

..enligt devisen "Lära genom att göra." Vår målsättning är att förmedla:

  • Huvud – Kunskap, lärande
  • Hjärta – Medkänsla, respekt
  • Hand – Färdighet, lära sig utföra något
  • Hälsa – Ett hälsosamt och miljömässigt leverne

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan.

Det är i 4H-klubben du deltar i 4H:s verksamhet. Du bestämmer själv tillsammans med de andra i klubben vad ni ska göra i just er klubb.

riksförbundets hemsida kan du läsa mer om 4H!

Vill du ta del av en aktivitet eller arrangemang? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vår verksamhet bedrivs i samarbete med Studiefrämjandet

 

Logo

 Nyheter

  • Höstlov!
Nu är hösten här med ...
(2016-10-13)Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen